Kullanim Oranlari

SEBZE ÜRÜNLERİ
AÇIK ALAN YETİŞTİRİCİLİK
MEYVESİ YENEN SEBSEZELER KULLANIM DOZU
Domates / Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık) 125-150 Kg/Dekar
Patlıcan/ Kabak/Acur/Hıyar 125-150 Kg/Dekar
Bamya 100-125 Kg/Dekar
Balkabağı, Kavun , Karpuz 125-150 Kg/Dekar
YAPRAĞI YENEN SEBZELER 
Lahana/Marul/Ispanak/Pazı/Pırasa 100-125 Kg/Dekar
Kereviz (Sap)/Enginar 125-150 Kg/Dekar
Semizotu/Maydanoz/Roka/Tere/Nane/Dereotu 75-100 Kg/Dekar
BAKLAGİL SEBZELERİ
Fasülye/Bezelye/Barbunya 125-150 Kg/Dekar
Börülce/Bakla 90-110 Kg/Dekar
SOĞANSI, YUMRU,KÖK SEBZELERİ
Sarımsak/Soğan 50- 60 Kg/Dekar
Havuç/Turp/PancarŞalgam/Kereviz 110-130 Kg/Dekar
Patates/Yer Elması 100-110 Kg/Dekar
DİĞER SEBZELER
Karnabahar/Brokoli/Kuşkonmaz 125-150 Kg/Dekar
Mantar 90-110 Kg/Dekar
ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİK
MEYVESİ YENEN SEBZELER 
Domates/Biber(Dolmalık,Sivri,Salçalık) 100-125 Kg/Dekar
Patlıcan/ Kabak/Acur/Hıyar 120-145 Kg/Dekar
Bamya 90-110 Kg/Dekar
YAPRAĞI YENEN SEBZELER
Lahana/Marul/Ispanak/Pazı/Pırasa 90-110 Kg/Dekar
Kereviz (Sap)/Enginar 120-135 Kg/Dekar
Semizotu/Maydanoz/Roka/Tere/Nane/Dereotu 50-80 Kg/Dekar
BAKLAGİL SEBZELERİ
Fasülye/Bezelye/Barbunya 100-125 Kg/Dekar
Börülce/Bakla 100-125 Kg/Dekar